Contacteer ons

slide1.jpg

slide2.jpg

slice01.jpg

slice02.jpg

slice03.jpg

slice04.jpg

slice05.jpg

slice06.jpg

slice07.jpg

slice08.jpg

slice10.jpg

slice11.jpg

slice12.jpg

BEN.jpg

panasonic.jpg

resol.jpg

solar-world.jpg

Nieuws

15.04.2015
De voordelen van zonnepanelen

De Vlaamse Overheid wil dat elke Vlaming tegen 2020 in een energiezuinige woning leeft. Eén van de oplossingen om dat te bereiken zijn zonnepanelen. Er zijn veel voordelen bij het plaatsen van zonnepanelen. Natuurlijk is het een flinke investering, maar dat is eenmalig. Na de investering heeft u alleen nog maar voordelen van de zonnepanelen. Hierbij enkele voordelen van zonnepanelen.

1. Goed voor het milieu

Een zonnepaneel zorg voor schone energie en is 100% duurzaam. In tegenstelling tot andere energiebronnen hebben zonnepanelen 0% Co2-uitstoot, dus werk je op deze manier mee aan een beter en schoner milieu. 

2. Energiekosten gaan omlaag

Zodra de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, wekken ze direct stroom op. De terugverdientijd van zonnepanelen is ongeveer 7 tot 9 jaar. Als u subsidie kunt krijgen voor het plaatsen van zonnepanelen, dan heeft u de zonnepanelen al eerder terugverdiend.

3. Elektriciteit over?

Als u te veel energie produceert met uw zonnepanelen kunt u deze automatisch aan uw energiebedrijf terugleveren. Op deze manier verdient u dus ook aan uw zonnepanelen.

4. Lange levensduur

Zonnepanelen zijn een goede investering mede doordat de levensduur van zonnepanelen minimum 25 jaar is. Een van de redenen hiervoor is dat er geen bewegende onderdelen aan een zonnepaneel zitten zodat er geen mechanische slijtage plaatsvindt. 

5. Weinig tot geen onderhoud

Een ander voordeel aan zonnepanelen is dat ze bijna geen onderhoud nodig hebben. Het enige dat belangrijk is, is dat het oppervlak van de zonnepanelen schoon blijft. Op deze manier lijdt de opbrengst er niet onder. Na een droge periode kunnen de zonnepanelen dof worden, maar na een regenbui zijn ze over het algemeen weer schoon genoeg voor optimale opbrengst.

6. Uw woning stijgt in waarde

Het huis voldoet dankzij de zonnepanelen aan hogere eisen in de woningmarkt. Ook zorgen ze voor lagere maandlasten, waardoor de woning meer in trek raakt wanneer u later zou willen verhuizen.

Wat betreft verhuizen, zonnepanelen kunt u ook gewoon mee verhuizen, als de nieuwe bewoners van uw woning geen behoefte hebben aan zonnepanelen. Deze zijn niet gebonden aan een woning, alsook de groenstroomcertificaten kunnen mee verhuizen en blijven gelden voor de nog lopende periode. Voor meer informatie hierover kan u ons best contacteren! 

7. Overal toepasbaar

Zonnepanelen uit kristalijne cellen renderen het best wanner ze gericht op het zuiden met een hellingshoek van ongeveer 35 graden geplaatst zijn. Zonnepanelen van de nieuwe generatie halen nog tot 97% rendement bij een oost of west gelegen dak, deze laatste kunnen ook verticaal tegen de gevel geplaatst worden met een goed rendement. Schaduw en hogere temperatuur zijn ook minder van belang dan bij de kristalijne zonnepanelen. 

8. Installatie zonder vergunning

Als laatste voordeel aan zonnepanelen is het feit dat deze zonder vergunning geïnstalleerd mogen worden. Uitzonderingen daarop zijn oa. beschermde stadzichten, monumentale panden, enz.. hiervoor kunt u bij uw lokale gemeente terecht met vragen over eventuele beperkingen.Klik hier om terug te keren.